Splošni pogoji spletne trgovine Sanetur web shop so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskim komunikacijah (ZEKom-1)

Splošno
S spletno trgovino Sanetur upravlja podjetje Sanetur d.o.o., Kicar 76a, 2250 Ptuj, mat. št.:8845891000, davčna št.: SI19476957 (v nadaljevanju »ponudnik«).
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Sanetur.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S svojo registracijo oziroma oddajo spletnega naročila uporabniki izrecno soglašajo z njihovo vsebino in vstopajo v pogodbeno razmerje s prodajalcem ter potrjujejo, da so sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila, pri čemer je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Prosimo, preberite te pogoje storitve preden pristopite do našega spletnega mesta ali jo uporabite. Če dostopate do katerega koli dela spletnega mesta ali ga uporabljate, soglašate s temi pogoji. Če se ne strinjate z vsemi pogoji, potem vam je lahko onemogočen dostop do spletnega mesta oziroma onemogočena uporaba naših storitev.

Spletna trgovina Sanetur se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:
• podatki o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
• kontaktni podatki (elektronski naslov, kontaktna številka),
• jasno in nedvoumno določene cene,
• način plačila,
• časovna veljavnost ponudbe,
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
• postopek reklamacije,
• pogoji, stroški in možni načini dostave blaga.

Če uporabljate našo spletno stran se smatra, da se strinjate s pogoji poslovanja. V kolikor se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:
• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo,
• pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe,
• bistvene značilnosti blaga (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43. členom členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
• vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave,
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Registracija
Nakup lahko opravite kot gost ali pa se registrirate kot uporabnik. Vnešeni podatki bodo varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo vaših naročil!

Naročilo

Prodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Prodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca.

Po oddaji naročila potrošnik prejme potrdilo o naročilu na naveden elektronski naslov (kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročila vse do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo odpremljeno ).

Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13. ure in so izdelki na zalogi, pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13 uri, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka po navadi prispe že en (1) dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni. V primeru, da ste izbrali osebni prevzem lahko izdelek dvignete še isti dan. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je le-ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsakič v delovnem času trgovine.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• z nakazilom na račun ponudnika po izdanem naročilu
• po povzetju ob dostavi

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Račun prejmete zraven pošiljke, ter na elektronski naslov.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti podatkov na računu ne upoštevamo.

Cene
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z pod navedenimi pogoji in pod navedenimi načini plačila.
Kljub temu, da težimo k temu, da so vsi podatki natančni in ažurni, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru bo ponudnik kupcu omogočili odstop od nakupa.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Po oddaji naročila kupec prejme elektronsko sporočilo z navedbo Naročilo potrjeno. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pridržujemo si pravico, da se lahko cene naših izdelkov spremenijo brez predhodnega obvestila.

Točnost podatkov
Soglašate, da boste zagotovili aktualne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj račun in druge podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom.

Napake, nepravilnosti in opredelitve
Občasno lahko obstajajo informacije na naši spletni strani ali v storitvi, ki vsebujejo tipografske napake, netočnosti ali opustitve, ki se lahko nanašajo na opise izdelkov, oblikovanje cen, promocije, ponudbe, stroške dostave izdelka, čas prehoda in razpoložljivost. Pridržujemo si pravico popraviti morebitne napake, netočnosti ali opustitve ter spremeniti ali posodobiti podatke ali preklicati naročila, če so kakršne koli informacije v storitvi ali na kateri koli povezani spletni strani kadar koli brez predhodnega obvestila netočne (tudi po predložitvi naročila).

Kode za popust
Aktivne kode za popust Sanetur najdete na spletnem mestu, v elektronskem sporočilu Sanetur ali drugih medijih. Koda prinaša (odvisno od vrste kode) popust na posamezen izdelek, popust na celoten nakup ali popust za brezplačno dostavo. Vsakršna koda je vedno časovno omejena in jo je potrebno izkoristiti v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust – željene izdelke dodajte v košarico, s klikom »na blagajno« se na desni strani pojavi okence »popust« v kolikor obstaja veljavna aktivna koda. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko vpišete kodo za popust se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od vašega naročila.

Komunikacijska sredstva
Potrošniku je na voljo telefonska številka ter elektronski naslov, ki sta navedena na spletnem mestu https://sanetur.si
Klic na telefonsko številko +38631567492 se zaračunava skladno z veljavnim cenikom ponudnika telefonskih storitev.

Pravica o odstopu od nakupa in vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema naročenega blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca; sanetur.marketing@gmail.com

Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43. členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen)

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga izroči podjetju na naslov Sanetur d.o.o., Kicar 76a, 2250 Ptuj, najpozneje v 14 dneh po obvestilu  o odstopu od pogodbe. Artikel vrne po pošti ali ga osebno prinese na naslov podjetja Sanetur.

Vrnitev prejetih artiklov prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti blaga posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave in delovanje blaga.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

V primeru, da je bila pri nakupu koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne le vplačan znesek.

Pravico do zamenjave artiklov in vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določbe ZVPot.

Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano s strani kupca, neuporabljeno in v originalni embalaži.

V primeru, da prihaja do zamud pri dostavi, ima kupec pravico do odstopa od nakupa. Odstop od nakupa mora kupec javiti na kontaktni naslov reklamacije sanetur.marketing@gmail.com še preden je produkt prispel na želeno mesto dostave, oz. je prispel in ni bil prevzet.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslano nazaj.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, kateri predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali je kateremu že potekel rok uporabe.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

  1. za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro poteče rok uporabe;
  2. zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat.

Za ostale pravice in obveznosti v zvezi s stvarnimi napakami se neposredno uporabljajo določbe ZVPot in Obligacijskega zakonika (v nadaljevanju: OZ).

Stvarna napaka
Napaka je stvarna:

  1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  2. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
  3. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  4. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec kot potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. V obvestilu o napaki mora natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Sporočilo o reklamaciji je potrebno poslati na kontaktni naslov sanetur.marketing@gmail.com.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  1. odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  2. blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
  3. vrne plačani znesek.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v 8 dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Garancija
Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi originalnega računa. Garancijski roki so navedeni v navodilih za uporabo v slovenskem jeziku. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

Dostava
Predvideno trajanje dostave je od 1-4 delovnih dni glede na destinacijo pošiljke in način plačila. Trajanje dostave je brez garancije, podjetje Sanetur ne priznava odškodnine za zamude, ki niso v njenen območju vplivanja.
Strošek dostave nakupa je odvisen od države v katero se dostava opravi.
Strošek dostave je naveden na koncu nakupa in znaša za Slovenijo 5€ z vključenim davkom za vrednost nakupa do 50€. Za vrednost nakupa nad 50€ je dostava znotraj Slovenije brezplačna.
Strošek dostave nakupa za Europu znaša do 9€ z vključenim davkom za vrednost nakupa do 100€. Za vrednost nakupa nad 100€ je dostava na Europu brezplačna.

Država Cena dostave, brezplačna dostava
Slovenija 5€, Naročilo nad 50€ – brezplačna dostava
Ostatak Europe do 9€, Naročilo nad 100€ – brezplačna dostava

Pritožbeni postopek
Sanetur spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudimo izpolnjevati ter zagotavljati učinkovit postopek obravnavanja pritožb.

V primeru težav nam pišete na naš elektronski naslov: sanetur.marketing@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prizadevamo si, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.

Izensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonom Sanetur d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Sanetur spletna trgovina, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRSP). Platforma je na voljo na tej povezavi.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22ES.

Varnost osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev sanetur.si, pri registriranih članih pa še:
• ime in priimek,
• e-poštni naslov,
• kontaktni telefon,
• primarni naslov in
• naslove za dostavo,
• državo prebivališča,
• čas in
• datum registracije in
• arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Več o tem.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Pogodbo med uporbnikom in ponudnikom je možno skleniti v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za več informacij nam pošljite e-mail na sanetur.marketing@gmail.com.

PRAVNO OBVESTILO
Vsebine, objavljene na spletnem mestu, so last podjetja Sanetur d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene in za osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh vsebin ali njihovih posameznih delov ni dovoljena. Lastnik spletnega mesta ni odgovoren za morebitne škodljive posledice uporabe.
Sanetur d.o.o. , si pridržujejo pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletnem mestu. Vse tovrstne spremembe pogojev so zavezujoče za vas in bodo v svoji najnovejši in veljavni verziji dostopni vsakomur. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Za spletno stran skrbi in jo ureja ekipa Sanetur. Vsa komunikacija, ki se vrši med naročnikom in ponudnikom v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Spletna stran www.sanetur.si je odprta 24 ur na dan, vsak dan v letu. Zaradi nepredvidenih tehničnih ali drugačnih razlogov višje sile dostop do strani včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne strani ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne strani.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odgovoren za kakršne koli poškodbe vaše računalniške oz. strojne opreme ali druge lastnine ter viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo, zaradi vašega obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnihkoli materialov, podatkov, besedil in slik s te strani.